PRETEKLI DOGODKI

POHOD PO OLIJEVI VULKANSKI POTI

Pohod po Olijevi vulkanski poti je potekal 26. maja 2018. Olijeva vulkanska pot poteka po obronkih goričkega vulkana, mimo kamnoloma bazaltnega tufa, Kačove mlake, gradu Grad, Kripte in drugih naravnih vrednot. Pot zajema oba kraterja in je dolga okrog 10 km. Pohod je voden in dopolnjen z geološko razlago. Na poti sta bili postojanki z osvežitvijo in toplo malico.

 

ZAKLJUČEK PROJEKTA »PO OLIJEVI VULKANSKI POKRAJINI«

ZUKD Grad je izvajal projekt »Po Olijevi vulkanski pokrajini«, v okviru katerega je obogatil potovanje v vulkansko podzemlje in pridobil novo opremo in aplikacijo za obisk kamnoloma. Na tiskovni konferenci je bila predstavljena vsa nova pridobljena oprema in partnerji, ki so v projektu sodelovali. Obiskovalcem in medijem so bile predstavljene nove pridobitve, ki so jih lahko tudi preizkusili.

 

VELIKONOČNE DELAVNICE V VULKANIJI

V času velikonočnih praznikov je na Velikonočno soboto in na Velikonočni ponedeljek potekala delavnica, kjer se otroci iskali pirhe v vulkanskem podzemlju in okolici Vulkanije, izdelovali krtka Olija in velikonočne zajčke. Oba dneva smo plesali s krtkom Olijem in se z cestnim vlakom zapeljali po vulkanski pokrajini.

 

  

 

PUSTOVANJE Z OLIJEM

V Doživljajskem parku Vulkanija bo na dan pusta veselo. Poleg doživetja v globinah goričkega vulkana bodo obiskovalci lahko sodelovali na delavnicah, kjer bodo potekale poslikave po obrazu, izdelali si bodo lahko Olijevo pokrivalo, očala ali pustni okrasek. Oli bo poskrbel za ugodne vstopnice in nagradno igro.

 

    

 

OLIJEV BOŽIČNI SEJEM

 

V prazničnem decembru je na trgu pred Vulkanijo potekal Olijev božični sejem. V soboto in nedeljo so rokodelci na stojnicah ponujali svoje domače izdelke in pridelke, obiskovalci so se ogreli s kuhančkom in čajem ter posladkali z božičnimi dobrotami, ki so jih ponujali na stojnicah. Dogajanje je popestril božični program, v Vulkaniji so potekale delavnice in nagradna igra. Obiskala sta nas tudi krtek Oli in Božiček.


  

 

 

 

 

 

DEKD v Vulkaniji - Z OLIJEM PO VULKANSKI POKRAJINI

 

Na dogodku z Olijem po vulkanski pokrajini smo vsem obiskovalcem nudili brezplačne vožnje s turističnim vlakom po vulkanski pokrajini. Obiskovalci so spoznali posledice vulkanizma, vidne v naravi, vulkansko kamnino in naravo ter se ustavili pri Kačovi mlaki, kjer so spoznali živali, ki bivajo ob mlaki, in slišali legendo o zmaju Kaču. V geološkem muzeju so spoznali slatinske vrelce in vodni krog.

 

 

Z OLIJEM NAZAJ V ŠOLO

 

V nedeljo, 3. 9. 2017, je Vulkanijo obiskal krtek Oli in učencem zaželel uspešen začetek novega šolskega leta.

 

 

KRMARSKI SEJEM PRI GRADU

 

V torek, 15. 8. 2017, je potekal kramarski sejem v vasi Grad. Sejem je obiskal tudi krtek Oli.

 

 

POHOD PO OLIJEVI VULKANSKI POTI

 

V soboto, 27. 5. 2017, je potekal drugi Pohod po Olijevi vulkasnki poti. Sprehodili smo se po obeh kraterjih vulkana, ki je bruhal na območju vasi Grad.

 

Želiš obiskati naš doživljajski park Vulkanija?

Preveri zasedenost in rezerviraj svoj termin.

X

Všečkaj nas!