Prihajajoči dogodki

DOGODKI V LETU 2019

 

2. 3. 2019 - PUSTOVANJE Z OLIJEM

V Doživljajskem parku Vulkanija po na pustno soboto veselo. Poleg doživetja v globinah goričkega vulkana bodo obiskovalci lahko sodelovali na delavnicah, kjer bodo potekale poslikave po obrazu, izdelali si bodo lahko Olijevo pokrivalo, očala ali pustni okrasek. Oli bo poskrbel za ples in nagradno igro.

 

20. 4. in 22. 4. 2019 - VELIKONOČNE DELAVNICE V VULKANIJI

V času velikonočnih praznikov bo na velikonočno soboto in velikonočni ponedeljek potekala delavnica, kjer bodo otroci iskali pirhe v vulkanskem podzemlju in okolici Vulkanije, izdelovali krtka Olija in velikonočne zajčke. Delavnica je ob nakupu vstopnice brezplačna. Potekale bodo tudi vožnje s turističnim vlakom.

 

18. 5. 2019 - POHOD PO OLIJEVI VULKANSKI POTI

Pohod po Olijevi vulkanski poti bo potekal s startom pri Vulkaniji. Olijeva vulkanska pot poteka po obronkih goričkega vulkana, mimo kamnoloma bazaltnega tufa, Kačove mlake, gradu Grad, Kripte in drugih naravnih vrednot. Pot bo zajela oba kraterja in bo dolga okrog 10 km. Pohod bo voden in dopolnjen z geološko razlago. Na poti bo postojanka z osvežitvijo in toplo malico. Za pohod se plača štartnina. 

 

15. 8. 2019 - KRAMARSKI SEJEM OB VELKI MEŠI PRI GRADU

Kramarski sejem tradicionalno poteka vsako leto na največji župnijski praznik Marije Vnebovzete - na Velko mešo. Sejem poteka v središču vasi Grad, imenovanem Pörga, na njem pa na okrog 100 stojnicah najdemo različne pridelke in izdelke domačih rokodelcev in drugih ponudnikov. 

Na praznik potekajo maše v domači cerkvi ter športni in kulturni program v vasi.

 

28. 9. in 29. 9. 2019 - DEKD V VULKANIJI

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine bomo v Doživljajskem parku Vulkanija nudili brezplačno dodatno interpretacijo naravne in kulturne dediščine, vožnje s turističnim vlakom in delavnice na tematiko DEKD. Tema DEKD je »Dediščina, umetnost, razvedrilo«, zato bomo posvetili več časa umetnosti in razvedrilu v naravnih lepotah vulkanske dežele.

 

15. 12. 2019 - OLIJEV BOŽIČNI SEJEM

V prazničnem decembru bomo na trgu pred Vulkanijo postavili Olijev božični sejem. Gorički rokodelci bodo na stojnicah ponujali svoje domače izdelke in pridelke, obiskovalci se bodo greli s kuhančkom in božičnimi dobrotami, ki jih bodo ponudila naša društva, ob stojnicah bo potekal božični program, v Vulkaniji bodo potekale razne delavnice in nagradna igra, krtek Oli in Božiček pa bosta poskrbela za kakšno božično darilce.

 

 

Želiš obiskati naš doživljajski park Vulkanija?

Preveri zasedenost in rezerviraj svoj termin.

X

Všečkaj nas!