Prihajajoči dogodki

DOGODKI V LETU 2018

 

15. 8. 2018 - KRAMARSKI SEJEM OB VELKI MEŠI PRI GRADU

Kramarski sejem tradicionalno poteka vsako leto na največji župnijski praznik Marije Vnebovzete - na Velko mešo. Sejem poteka v središču vasi Grad, imenovanem Pörga, na njem pa na okrog 100 stojnicah najdemo različne pridelke in izdelke domačih rokodelcev in drugih ponudnikov.

Na praznik potekajo maše v domači cerkvi ter športni in kulturni program v vasi.

 

31. 8. 2018 - OLI in VULKANIJA praznujeta peto obletnico


Doživljajski park Vulkanija pri Gradu na Goričkem 31. avgusta praznuje peto obletnico. Od odprtja smo gostili že preko 90 tisoč obiskovalcev, predvsem družin in šolskih skupin, ki so običajno najbolj navdušeni nad potovanjem v središče vulkana in 3D podzemnim vlakom.

Glavno praznovanje bo potekalo v petek, 31. avgusta, ob 10. uri, ko bo Oli upihnil 5 svečk. Ta dan vas od 10. do 18. ure čaka zabava pri Oliju, vožnje z vlakom, Olijev sladoled, vulkanska torta in še kaj. Praznovali bomo cel vikend, tudi 1. in 2. septembra, ko bo Oli poskrbel za dodatno zabavo in presenečenja, vstopnice v doživljajski park pa bodo na voljo s posebnim popustom.

1. 9. in 2. 9. 2018 - Z OLIJEM NAZAJ V ŠOLO

Pred pričetkom šolskega leta bo Oli v Doživljajskem parku Vulkanija povabil vse otroke k učenju in knjigam. Dodatna ponudba v Vulkaniji z delavnicami, vožnjo z vlakom, raziskovanjem kamnin, uporabo novih interaktivnih vsebin in aplikacij …). Delavnice so ob nakupu vstopnice brezplačne.

 

29. 9. in 30. 9. 2018 - DEKD V VULKANIJI

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine bomo v Doživljajskem parku Vulkanija nudili brezplačno dodatno interpretacijo naravne in kulturne dediščine, vožnje s turističnim vlakom in delavnice na tematiko DEKD. Leto 2018 bo evropsko leto kulturne dediščine, zato bomo v zavodu približali kulturno dediščino, zgodovino in raziskovali zaklade naših krajev.

 

15. 12. 2018 - OLIJEV BOŽIČNI SEJEM

V prazničnem decembru bomo na trgu pred Vulkanijo postavili Olijev božični sejem. V soboto in nedeljo bodo gorički rokodelci na stojnicah ponujali svoje domače izdelke in pridelke, obiskovalci se bodo greli s kuhančkom in božičnimi dobrotami, ki jih bodo ponudila naša društva, ob stojnicah bo potekal božični program, v Vulkaniji bodo potekale razne delavnice in nagradna igra, krtek Oli in Božiček pa bosta poskrbela za kakšno božično darilce.

 

Želiš obiskati naš doživljajski park Vulkanija?

Preveri zasedenost in rezerviraj svoj termin.

X

Všečkaj nas!