Prihajajoči dogodki

DOGODKI V LETU 2018

 

21. 4. 2018 - ZAKLJUČEK PROJEKTA »PO OLIJEVI VULKANSKI POKRAJINI«

ZUKD Grad izvaja projekt »Po Olijevi vulkanski pokrajini«, v okviru katerega bo obogatil potovanje v vulkansko podzemlje in pridobil novo opremo in aplikacijo za obisk kamnoloma. Na tiskovni konferenci bo predstavljena vsa nova pridobljena oprema in partnerji, ki so v projektu sodelovali. Obiskovalcem in medijem bodo predstavljene nove pridobitve, ki jih bodo lahko tudi preizkusili.

 

26. 5. 2018 - POHOD PO OLIJEVI VULKANSKI POTI

Pohod po Olijevi vulkanski poti bo potekal s startom pri Vulkaniji. Olijeva vulkanska pot poteka po obronkih goričkega vulkana, mimo kamnoloma bazaltnega tufa, Kačove mlake, gradu Grad, Kripte in drugih naravnih vrednot. Pot bo zajela oba kraterja in bo dolga okrog 10 km. Pohod bo voden in dopolnjen z geološko razlago. Na poti bo postojanka z osvežitvijo in toplo malico. Za pohod se plača štartnina.

 

15. 8. 2018 - KRAMARSKI SEJEM OB VELKI MEŠI PRI GRADU

Kramarski sejem tradicionalno poteka vsako leto na največji župnijski praznik Marije Vnebovzete - na Velko mešo. Sejem poteka v središču vasi Grad, imenovanem Pörga, na njem pa na okrog 100 stojnicah najdemo različne pridelke in izdelke domačih rokodelcev in drugih ponudnikov.

Na praznik potekajo maše v domači cerkvi ter športni in kulturni program v vasi.

 

1. 9. in 2. 9. 2018 - Z OLIJEM NAZAJ V ŠOLO

Pred pričetkom šolskega leta bo Oli v Doživljajskem parku Vulkanija povabil vse otroke k učenju in knjigam. Dodatna ponudba v Vulkaniji z delavnicami, vožnjo z vlakom, raziskovanjem kamnin, uporabo novih interaktivnih vsebin in aplikacij …). Delavnice so ob nakupu vstopnice brezplačne.

 

29. 9. in 30. 9. 2018 - DEKD V VULKANIJI

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine bomo v Doživljajskem parku Vulkanija nudili brezplačno dodatno interpretacijo naravne in kulturne dediščine, vožnje s turističnim vlakom in delavnice na tematiko DEKD. Leto 2018 bo evropsko leto kulturne dediščine, zato bomo v zavodu približali kulturno dediščino, zgodovino in raziskovali zaklade naših krajev.

 

15. 12. 2018 - OLIJEV BOŽIČNI SEJEM

V prazničnem decembru bomo na trgu pred Vulkanijo postavili Olijev božični sejem. V soboto in nedeljo bodo gorički rokodelci na stojnicah ponujali svoje domače izdelke in pridelke, obiskovalci se bodo greli s kuhančkom in božičnimi dobrotami, ki jih bodo ponudila naša društva, ob stojnicah bo potekal božični program, v Vulkaniji bodo potekale razne delavnice in nagradna igra, krtek Oli in Božiček pa bosta poskrbela za kakšno božično darilce.

 

Želiš obiskati naš doživljajski park Vulkanija?

Preveri zasedenost in rezerviraj svoj termin.

X

Všečkaj nas!