Projekt "Po vulkanu" - delavnice in predavanja

ZUKD Grad skupaj s partnerjema Gor Turizem d.o.o. in Planinskim društvom Goričko Tromeja izvaja projekt »Z Olijem po vulkanski pokrajini«.

V torek, 10. aprila, smo v sodelovanju z Zavodom RS za varstvo narave Maribor izvedli predavanja in delavnice na temo okoljske pestrosti, varovanja narave na območjih Nature 2000 in kvalitetne interpretacije geologije na Goričkem. Na delavnicah in predavanjih smo se seznanili kako približati javnosti geologijo, vulkanske posledice za življenje na vulkanskih tleh, varovanje biotske raznovrstnosti ter pomen varovanja okolja. 

Delavnice in predavanja so se odvijala na trgu sv. Jurija v Svetem Juriju, pri izviru slatine v Nuskovi in v kamnolomu bazaltnega tufa pri Gradu.

Na delavnicah so bili prikazani primeri kvalitetne interpretacije geologije, naravne in kulturne dediščine, biotske pestrosti in varovanja okolja ter načini, kako vse to vključliti v turistično ponudbo ter na zanimiv in kvaliteten način predstaviti turistom in ostalim obiskovalcem Goričke pokrajine.  

 

 

     

 

 

Želiš obiskati naš doživljajski park Vulkanija?

Preveri zasedenost in rezerviraj svoj termin.

X

Všečkaj nas!